çaydaki radyasyon

1986 yılındaki Çernobil patlamasından sonra 8 Aralık’ta dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı ve Radyasyon Güvenlik Komitesi Başkanı Cahit Aral, radyasyonlu çay içerken kameralara poz verdi ve ve konuyla ilgili şöyle konuştu:

Çayda bir miktar radyasyon olduğu doğrudur. Ama bu sağlık açısından son derece zararsızdır. Çayımızda radyasyon düzeyi kaynatıldığında 300-350 bekerele kadar düşmektedir. Bu AET ülkelerinin kabul ettiği 600 bekrelin çok altındadır. Üstelik çayda radyasyon olsa bile, bu radyasyon suya geçmediğinden tehlike arz etmez. Bu, Allah’ın bir lütfudur. Yani çay marul gibi yenmezse, hiç bir tehlike söz konusu değildir. Eğer biz 10 kişinin bile öleceğine inansaydık, tüm çayı imha eder, 150 milyarlık çay ithalatına girmezdik.

Çayda eğer sağlığa zararlı bir yön varsa bütün günah benim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s